Natuurpraktijk Annerieke

Ik ben sinds mijn jeugd al bezig met kruiden en hun geneeskundige krachten. Mijn vader, die biologieleraar was, nam me mee in de natuur om te vertellen over bloemen en planten. Na mijn studie Facilitaire Dienstverlening besloot ik om ook professioneel wat te gaan doen met mijn interesse. Ik ben natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Vanaf het eerste moment dat ik daar kwam voelde ik dat dit het was wat ik wilde. Alles kwam hier samen. In 2000 studeerde ik af en kreeg ik mijn eerste patiënten.
De mensen die bij mij in de praktijk komen, zijn vaak uitgedokterd. Ze hebben chronische klachten als een allergie of darmproblemen. In de reguliere geneeskunst worden medicijnen voorgeschreven om geestelijke en lichamelijke klachten te verhelpen. De symptomen worden bestreden terwijl de oorzaak meestal niet wordt aangepakt. Iemand die bijvoorbeeld last heeft van astma, krijgt daar zware medicijnen voor. Terwijl de klachten vaak ergens anders hun oorsprong blijken te hebben, zoals een verstoorde lever- of miltfunctie. We kijken naar die oorzaak en pakken die aan. Ik zoek samen met de patiënt naar een natuurlijke manier om de klachten te verminderen. Uiteraard, na overleg, in eventuele samenwerking met de reguliere geneeskunde. 
Mijn hart ligt bij de natuur en al haar geneeskrachtige facetten en die kennis en liefde wil ik graag overbrengen op andere geïnteresseerden!

Meer over mij en mijn praktijk: www.annerieke.nl